Nogomet
0

Stjarnanu se proslave golova "obile o glavu"

Totalsport
Nogometaši Stjarnana zaludili su svijet svojim proslavama pogodaka koje im idu daleko bolje od samog igranja nogometa. Ipak, dobili su konkurenciju.

Podsjetimo da je islandski klub na vrlo originalan način prionuo veselju nakon matiranja suparničkih golmana. Glumili su tako u svojim proslavama boks, “porađanje” lopte, Ramba, bacanje bombe, veslali i vozili bicikl tokom svoje radosti, oformili su i ljudski toalet..., a sve je nekako započelo "pecanjem".

Cijela priča vjerovatno ima za namjeru ismijati suparnika, a nogometašima Stjarnana dogodilo se upravo to u 5-1 porazu od Valura nakon što je Arnar Geirsson zabio treći pogodak i krenuo u svoju proslavu. Aludirajući sarkastično na proslavljeno "pecanje", Valurova se desetka bacila na teren i počela trzati kao riba izvan vode, kao što su to uradili Johann Laxdal i saigrači u slavlju protiv Fylkira krajem jula.

Zanimljivo, nakon što je Halldor Bjornsson zabio za Stjarnan proslava je izostala. Moguće zbog načina na koji su nogometaši gostujuće ekipe ismijani, a moguće i zato što se u 5-1 porazu baš ništa nema za slavlje.