Nogomet
7

Stipo Marković: Navijačima želimo pokazati dobru igru protiv Gabale i plasirati se u 2. pretkolo

Piše: D. B.
Stipo Marković
Stipo Marković
Široki Brijeg nakon gostujuće pobjede protiv azerbjedžanske Gabale u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige ima priliku na svojoj Pecari ovjeriti plasman u 2. pretkolo, gdje ga čeka češka ekipa Mlada Boleslav.

"Uprkos dugom i napornom putovanju, u teškoj utakmici smo uspjeli ostvariti ono što smo željeli, a to je povratak kući bez primljenog gola. Gabala je kvalitetna ekipa, ali je u utakmici presudilo naše iskustvo u Evropi. Njima je ovo prvi evropski nastup. Osim toga, naš trener ih je dobro analizirao i po tome nas pripremio. Nametnuli smo svoju igru i na kraju pobijedili", izjavio je Marković.

Želja Širokobriježana je u revanšu prikazati dobru igru pred svojom publikom.

"Očekivanja pred ovu utakmicu su velika, a mi želimo našim navijačima pokazati dobru igru i ostvariti rezultat koji nas vodi dalje", kazao je lijevi bek Širokog Brijega.

Protivnik će našem predstavniku u 2. pretkolu biti češki klub Mlada Boleslav.

"Trenutno imamo samo jednog protivnika, a to je Gabala. O narednom protivniku ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme", jasan je bio dvadesetogodišnji nogometaš, koji je iskoristio priliku da se obrati navijačima.

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju na Pecaru i da nam pruže podršku na putu do nove pobjede".

Široki će u narednoj sezoni jurišati na duplu krunu, a Marković se nada većoj minutaži.

"Naša forma je trenutno na zadovoljavajućem nivou, ali možemo i bolje. Kao i dosad, naredne sezone ćemo se boriti za oba trofeja te se nadamo da ćemo osvojiti i Premijer ligu i Kup BiH. Svojim sam statusom u klubu zadovoljan, a potrudit ću se za još veću minutažu", završio je Marković.

Utakmica Široki Brijeg - Gabala se igra u četvrtak na Pecari s početkom u 20:30 sati.