Nogomet
0

Stilijan Petrov objavio kraj karijere

Totalsport
Kapetan Aston Ville, bugarski nogometaš Stilijan Petrov (33), kojem je prošle godine dijagnosticirana akutna leukemija, objavio je kako završava igračku karijeru.

S obzirom da se više od godine dana bori s opakom bolešću, koja je sada u remisiji, odluka bivšeg bugarskog reprezentativca nije iznenađujuća.

"Teška srca objavljujem svoje penzionisanje. Zahvaljujem svojim sjajnim saigračima, divnim ljudima oko mene i, više od svega, svojoj fantastičnoj porodici. Bili su mi snažna podrška kad sam ih najviše trebao u proteklih godinu dana. Nogomet je bio još jedna moja velika ljubav i zato mi je teško ostaviti ga, ali uz podršku porodice i prijatelja bit će mi lakše ostaviti život kakav sam dosad znao", poručio je Petrov.

Dodao je kako mu je sada cilj osnovati fondaciju koja će skupljati novac za rano dijagnosticiranje leukemije. Aston Villa je, pak, objavila da će Petrov predvoditi tradicionalni krug zahvalnosti nakon završetka posljednje ovosezonske domaće utakmice, naredne subote protiv Chelseaja.

Petrov je od 1996. do 1999. igrao za CSKA iz Sofije, zatim je sedam godina nosio dres Celtica, a posljednjih je sedam sezona bio član Aston Ville. Za bugarsku je reprezentaciju odigrao 106 utakmica i postigao osam pogodaka.