Potvrđeno
20

Stigla prva ponuda za Danija Olma, Dinamo pod velikim pritiskom

K. H.
Dani Olmo (Foto: AFP)
Dani Olmo (Foto: AFP)
Ekipa Barcelone poslala je službenu ponudu na adresu Dinama za najboljeg igrača Modrih - Danija Olma.

Ovu informaciju objavio je hrvatski portal Index.hr koji je napisao da je menadžer ovog španskog igrača Andy Bara potvrdio ponudu Barcelone za najvrednijeg igrača Dinama.

"U klub je stigla službena ponuda, ali o visini ponude ne mogu govoriti. Dinamo mora odlučiti da li je ta ponuda dovoljna. Klub je glavni u ovoj priči i on odlučuje", rekao je Bara.

Olmo je ranije rekao da je njegov ciklus u Dinamu završio te da očekuje da već u januaru promijeni sredinu i napusti Zagreb, a Barcelona je očigledno pratila situaciju u vezi s njim i na sve moguće načine će ga pokušati vratiti u svoje redove.

Pored Barcelone, trener Manchester Cityja Pep Guardiola također želi vidjeti Olma u svom timu, a posebno je to istakao nakon utakmice 6. kola grupne faze Lige prvaka kada je imao samo riječi hvale za Olma koji je njegovom timu postigao pogodak.

Najveći problem u ovom transferu može biti cijena koju Dinamo traži za Olma, a koja iznosi 40 miliona eura, a Modri su obećali ovom španskom igraču da će ga pustiti ukoliko dođe ponuda koja može zadovoljiti i klub i igrača.

Dobrim igrama u Dinamu Olmo je zaslužio poziv u reprezentaciju Španije, što je vjerovatno i glavni razlog zbog kojeg Barcelona želi vratiti ovog igrača, jer se očekuje da Olmo u budućnosti bude glavni igrač Crvene furije.