Iskusni napadač
56

Stevo Nikolić potpisao za Čelik

Piše: D. B.
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stevo Nikolić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iskusni nogometaš Stevo Nikolić novi je napadač NK Čelik. U zeničkom timu će provesti drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Nikolić je poslije jesenjeg dijela bh. prvenstva postao slobodan igrač nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s FK Željezničar, u međuvremenu je dobio nekoliko ponuda iz BiH i iznostranstva, a s obzirom da mu je zbog porodice bioNik prioritet ostati u našoj zemlji, odnosno u Sarajevu ili bližoj okolini, odlučio je prihvatiti ponudu Čelika.

Tridesettrogodišnji napadač je postao novo pojačanje zeničkog tima, a klub je dobio najtrofejnijeg igrača u historiji Premijer lige BiH, koji je osvojio četiri titule prvaka s tri različita kluba.

Nikolić je ranije nastupao za Obilić, Modriču, Otelul Galati, banjalučki Borac, Debreceni, Spartak Trnavu, Zrinjski i Željezničar. Osim toga, bio je i član nogometne reprezentacije BiH.

Čelik se nakon jesenjeg dijela prvenstva nalazi na pretposljednjem 11. mjestu na tabeli sa svega 10 osvojenih bodova u 18 odigranih utakmica.

Ekipa mijenja kadar, a stigao je i novi trener Slaven Musa. Dolaskom turskih investitora se situacija poboljšala, a cilj je svakako izboriti opstanak u najvišem rangu bh. nogometa.