Prvi među 16
25

Steven Gerrard odveo Glasgow Rangers u osminu finala Evropske lige

F. Z.
Steven Gerrard (Foto: EPA-EFE)
Steven Gerrard (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Glasgow Rangersa postali su prvi učesnici osmine finala UEFA-ine Evropske lige nakon što su u revanš susretu na gostovanju kod Brage slavili rezultatom 1:0. Prvi duel u Glasgowu završen je pobjedom Rangersa rezultatom 3:2.

Prvu priliku na susretu imali su gosti, ali je udarac Kamberija zaustavio golman domaće ekipe. U 19. minuti susreta veliku priliku imao je Kent, ali je šutirao pored lijeve stative.

Domaćin je zaprijetio u 26. minuti susreta, a udarac Paulinha odbranio je golman gostujuće ekipe. Gosti su do vodstva mogli u 45. minuti susreta, ali Hagi nije pogodio s bijele tačke, sjajno je njegov udarac zaustavio Matheus.

Hagi se za promašen jedanaesterac iskupio u 61. minuti susreta. Odlično je uposlio Kenta, a napadač ekipe Stevena Gerrarda poslao je loptu iza leđa Matheusa. Ostalo je do kraja susreta 1:0 za goste iz Glasgowa.

Ostale revanš utakmice 1/16 finala Evropske lige igraju se sutra.

Rezultati prvih utakmica 1/16 finala Evropske lige:

AZ Alkmaar - LASK 1:1 APOEL - Basel 0:3

Roma - Gent 1:0 Bayer Leverkusen - Porto 2:1 Olympiakos - Arsenal 0:1 Wolfsburg - Malmo 2:1 Wolves - Espanyol 4:0 Cluj - Sevilla 1:1 Club Brugge - Manchester United 1:1 Eintracht Frankfurt - Salzburg 4:1 Kopenhagen - Celtic 1:1 Getafe - Ajax 2:0 Ludogorec - Inter 0:2

Šahtar Donjeck - Benfica 2:1 Sporting Lisabon - Bašakšehir 3:1