Zinedine Zidane
0

"Steven Gerrard je najbolji igrač na svijetu"

Sarajevo-x.com
Danas će na Old Trafordu snage odmjeriti dva engleska kluba, Manchester United i Liverpool. No, prije ove utakmice, oglasio se bivši kapiten francuske reprezentacije, Zinedine Zidane, rekavši da smatra da je Steven Gerrard najbolji igrač, a ne Cristano Ronaldo.

Legendarni veznjak Real Madrida je gledao utakmicu Lige prvaka kada je Liverpool deklasirao njegov prijašnji klub rezultatom 4-0 na stadionu Anfield. Na toj utakmici engleski reprezentativac, Steven Gerrard je postigao dva gola.

Zbog toga Zinedine Zidane tvrdi da je Gerrard kompletniji i bolji igrač od Cristiana Ronalda, koji trenutno glasi za najboljeg igrača na svijetu.

„Da li je on najbolji na svijetu? Možda mu se ne daje pažnja kao Messiju i Cristianu, ali mislim da jeste najbolji“, rekao je bivši najbolji igrač svijeta Zidane, dodajući „Ako nemate igrača poput Gerrarda koji je pokretačka snaga tima, to može imati utjecaja na cijelu ekipu. Kada smo osvajali titule uvijek sam govorio da je Makelele naš najvažniji igrač. Raul, Figo i ja ne bismo postizali rezultate kakve jesmo da nije bilo Claude Makelelea, a isto tako je i u Liverpoolu sa Gerrardom.

Zidane je za Gerrarda, također, kazao da ima sjajan pregled igre, agresivan je i zna postizati dobre pogotke. No, ono što je najvažnije jeste da svojim suigračima ulijeva sampouzdanje.

„To se ne može naučiti, igrači se rađaju s tim“, kazao je bivši najbolji svjetski fudbaler za Daily Mail.