Prvotimci Plavih
58

Stevanović: Zeta je popustila pod pritiskom navijača; Stanić: Imali smo veliki motiv

Piše: D. B.
Siniša Stevanović i Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Siniša Stevanović i Srđan Stanić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Željezničar je upisao minimalnu pobjedu 1:0 protiv Zete u 1. pretkolu Evropske lige, a Plavi su prema riječima prvotimaca Siniše Stevanovića i Srđana Stanića zadovoljni, posebno jer se radi o prvoj evropskoj utakmici odigranoj na Grbavici nakon 13 godina.

"Bitno je da smo izborili povoljan rezultat. Imamo gol postignut kući, a u goste idemo da postignemo još jedan. Ništa nije gotovo, nema opuštanja. Mislim da su popustili pod pritiskom naših navijača, koji su bili sjajni. Oni će u revanšu imati šansu da pokažu nešto više", izjavio je Stevanović.

Stanić smatra da je rezultat mogao biti i ubjedljiviji, ali nije nezadovoljan minimalnom pobjedom.

"Očekivali smo tešku utakmicu, izvukli smo protivnika o kojem nismo imali informacija. Ipak, skautirali smo ih dobro i uz pomoć publike ostvarili važnu pobjedu. Možda smo mogli pobijediti s većom razlikom, ali moramo biti zadovoljni. Rezultat 1:0 je dobar i idemo u Podgoricu s nadom u prolaz", rekao je nekadašnji kapiten Plavih.

Istakao je veliki motiv za trijumf u historijskoj utakmici.

"Tu sam gotovo 10 godina, a ovo je prvi put da igramo prvu evropsku utakmicu na Grbavici. Imali smo jako veliki motiv da pobijedimo. Mislim da smo obradovali naše navijače, pružili dobru partiju iako je moglo biti i bolje. Ipak, moramo biti zadovoljni", dodao je Stanić.