"Spahić i Rakitć su mi kao braća"
319

Stevanović: Sada stanujem kod Spahe, a poslije ćemo biti komšije

Klix.ba
Emir Spahić i Miroslav Stevanović
Emir Spahić i Miroslav Stevanović
Bosanskohercegovači reprezentativac Miroslav Stevanović od prije nekoliko dana je i zvanično član Seville, a za zvaničnu stranicu Fudbalskog kluba Vojvodina gdje je igrao četiri godine dao je intervju u kojem je govorio o prvim utiscima u novom klubu.

"Utisci su više nego povoljni, a osjećanja još uvijek pomješana jer sam takoreći preko noći iz Srbije došao u Španiju. Sevilla je veliki klub, mnogo veči nego što mnogi kod nas misle. Organizacija je na vrhunskom nivou, stadion prelijep, navijači fantastični… Još uvijek se privikavam ali mislim da ću se brzo adaptirati jer se čovjek brzo privikne na dobro", kazao je Stevanović.

Na pitanje o tome kako su ga prihvatili reprezentativni kolega Emir Spahić i hrvatski fudbaler Ivan Rakitić, Stevanović odgovara:

"Jooooj… prihvatili… Ma kakvi prihvatili. Oni su mi više nego braća. Bez njihove pomoći ja bih bio izgubljen. Evo i ovog trenutka dok razgovaramo, ja sam kod Spahe. Kod njega privremeno stanujem, a uskoro se useljavam u kuću koju mi je on pronašao. Nalazi se tačno preko puta njegove. Bićemo prve komšije. Ivan je takođe sjajan momak, u svako doba dana i noći spreman je da mi pomogne. Njih dvojica mi svaki, pa i najmanji problem rejšavaju, tako da mi mnogo olakšavaju život u Sevilli. Ipak smo mi bliski po mnogo čemu, a potičemo iz istih krajeva pa je i red da se pomažemo", kazao je Stevanović".

Bh. reprezentativac je između ostalog dodao i to da još nije dobio broj koji će nositi na dresu, ali da ne brine zbog toga i da je za njega najbitnije da vrijedno trenira.

Intervju možete vidjeti ovdje.