Sretan u Švicarskoj
38

Stevanović o povlačenju Kodre: To je Bosna, mi smo previše komplikovan narod

Klix.ba
Foto: Servette
Foto: Servette
Nogometaš Servettea i reprezentativac BiH Miroslav Stevanović u razgovoru za švicarske medije otkrio je razlog zbog kojeg je stigao u ovaj klub, a kratko se osvrnuo i na odluku trenera Mehe Kodre da se povuče iz kandidature za novog selektora Zmajeva.

Stevanović je u Švicarsku stigao tokom ljetnog prelaznog roka, nakon što mu je istekao ugovor sa Željezničarom, a u ovoj sezoni postigao je četiri pogotka kojima je dodao i pet asistencija.

"Trener Kodro me je nazvao i rekao da me želi u svojoj ekipi i to je prvi put da mi je neki trener pokazao takvu želju. Ne žalim zbog odluke da karijeru nastavim ovdje, a ukoliko ne izborimo promociju u viši rang, ne znam da li ću biti sretan. Bar za sada, činimo se kao najbolja ekipa u ovoj ligi", rekao je Stevanović u razgovoru za švicarske medije.

Nakon toga, novinare je zanimao komentar krilnog igrača na odluku Kodre da se povuče iz kandidature za novog selektora.

"Kratko smo pričali o tome, ali nije se desilo. Koji je razlog? To je Bosna... Mi smo previše komplikovan narod", kazao je Stevanović.

On je također dodao da je Brazilac Ronaldo bio njegov uzor u početku karijere, ali da su to danas njegov otac i majka. Servette se nakon 15 odigranih utakmica nalazi na drugoj poziciji s pet bodova manje od prvoplasiranog Xamaxa, a u sljedećem kolu očekuje ih derbi meč protiv trećeplasiranog Schaffhausena.