John Terry
0

"Šteta zbog penala, zaslužili smo pobjedu"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kapiten aktuelnog engleskog prvaka Chelseaja John Terry dao je za Sky Sports svoj komentar i viđenje utakmice protiv Tottenhama u susretu 17. kola Premiershipa.

Podsjećamo, Tottenham i Chelsea remizirali su na White Hart Laneu odigravši 1-1, a Chelsea je u drugoj minuti sudijske nadoknade imao veliku priliku za osvajanje tri boda iz jedanaesterca. No, udarac Didiera Drogbe zaustavio je golman Heurelho Gomes.

"Mislim da smo zaslužili pobjedu, posebno zbog igre u drugom dijelu u kojem smo dominirali. To je bila igra Chelseaja na kakvog smo navikli", rekao je Terry, koji je potom komentirao i promašaj Drogbe s bijele tačke.

"Nije bilo naglašeno ko treba pucati. Didier je bio dovoljno hrabar i pristupio je izvođenju. Neke penale zabiješ, neke promašiš", dodao je Terry o bjelokošćanskom napadaču kojeg je menadžer Carlo Ancelotti uveo u igru na poluvremenu, a ovaj mu je zahvalio na najbolji način izjednačujućim golom u 70. minuti.

"U ovoj utakmici pokazali smo glad, borbeni duh, strast. Navijači mogu tolerirati i poraze i remije, ali boli ih kada ne vide strast. Nadam se da smo se sada vratili u igru i ispred nas su dvije teške utakmice. Dolazi nam Manchester United na Stamford Bridge i onda idemo na Emirates (u goste Arsenalu, op.a.). Nikad nisam sumnjao u svoje saigrače, menadžera ili klub općenito. Prošle smo godine osvojili dvostruku krunu, nemojmo to zaboraviti", zaključio je kapetan trenutno četvrtoplasirane ekipe Premiershipa koja za vodećim Arsenalom zaostaje jedan bod, ali uz utakmicu više.