Svaka čast
35

Sterling ne zaboravlja majčinu žrtvu: Sve svoje "hat-trick lopte" šalje na Jamajku

N. K.
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling ima još jedan poklon za svoju majku nakon što je postigao hat-trick u uvjerljivoj pobjedi Manchester Cityja protiv Atalante u Ligi prvaka.

Engleski napadač je sinoć na Etihadu tri puta tresao mrežu u razmaku od samo 11 minuta u Cityjevom trijumfu od 5:1. Bio je to peti hat-trick 24-godišnjaka za klub i reprezentaciju, četvrti ove kalendarske godine i drugi ove sezone, čime je osvojio još jednu loptu s utakmice u svojoj sve većoj kolekciji.

"Lopte su u kući moje majke na Jamajci. Stavio sam je u malu staklenu kutiju, a kupio sam dodatnih šest u slučaju da postignem još hat-trickova. Dakle, dat ću loptu majci da je skloni", rekao je o svojoj prethodnoj "nagradi".

Sterling je govorio o žrtvovanju njegove majke kada su započeli novi život u Engleskoj ubrzo nakon ubistva njegovog oca kada je imao samo dvije godine.

Sterling je zahvalan svojoj majci
Sterling je zahvalan svojoj majci

Porodica je bila smještena blizu stadiona Wembley, a Sterling se sjeća perioda kada je majka morala raditi više poslova kako bi mogla prehraniti porodicu.

"Moja mama je radila kao čistačica u nekim hotelima kako bi zaradila dodatni novac da bi mogla platiti diplomu. Nikad neću zaboraviti buđenje u pet ujutro prije škole kada sam joj pomagao da očisti toalete u hotelu u Stonebridgeu", rekao je Sterling za The Player's Tribune.

Sterling je u odličnoj formi otkako je Pep Guardiola preuzeo Manchester City. Engleska i Cityjeva zvijezda je postigla 11 pogodaka u posljednjih 12 utakmica, a u 2019. godini je ukupno postigao 35 golova.

Englez je također uvršten među 30 kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu pa ima šansu naslijediti Luku Modrića koji je prošle godine osvojio nagradu tako što je nadmašio Cristiana Ronalda i Lionela Messija.