Navijači imaju svoj stav
3

Sterling izazvao brojne reakcije dvosmislenim odgovorom o povratku u Liverpool

K. H.
Raheem Sterling i Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling i Mohamed Salah (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Raheem Sterling izazvao je mnogo komentara na društvenim mrežama rekavši da još uvijek voli Liverpool, a nakon što ga je novinar pitao da li bi se ikad vratio na Anfield.

Sterling je u Liverpool stigao 2012. godine iz QPR-a za 700.000 eura, a za tri i po godine na Anfieldu uspio je postići 23 pogotka i upisati 25 asistencija.

Problemi su se pojavili kada je ovaj igrač tražio novi ugovor i najveću platu u klubu, što su iz Liverpoola odbili rekavši da nijedan igrač nije iznad kluba. Ubrzo nakon toga, Sterling je napustio klub i karijeru je nastavio u Manchester Cityju, a Građani su ga platili 64 miliona eura.

Na pitanje novinara Liverpool Echoa da li bi se ikada vratio u Liverpool, Sterling je dao poprilično dvosmislen odgovor rekavši da voli Redse.

"Pokušat ću biti potpuno iskren i reći ću da volim Liverpool. To je klub koji će uvijek biti u mom srcu i oni su mi puno pomogli mojoj nogometnoj afirmaciji", istakao je, između ostalog, jedan od najboljih igrača Manchester Cityja.

Ubrzo nakon toga njegova izjava izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a jedna stranica Liverpoola na Twitteru napravila je anketu da li bi navijači voljeli da se ovaj igrač vrati u klub. Njih 71 posto je odgovorilo negativno, dok je 29 posto sigurno da bi njegov povratak bio dobar potez kluba.