Nogomet
19

Sterling izabrao Englesku, iako je mogao i Jamajku

Totalsport
Raheem Sterling (lijevo) (Foto: AFP)
Raheem Sterling (lijevo) (Foto: AFP)
Liverpoolov 18-godišnji krilni napadač Raheem Sterling odlučio je svoju budućnost vezati uz englesku reprezentaciju, iako bi se još uvijek mogao odlučiti nastupati za reprezentaciju svoje rodne zemlje Jamajke.

Mladi nogometaš, koji je nedavno potpisao petogodišnje produženje s Liverpoolom, upisao je prvi nastup za seniorsku reprezentaciju engleske prošlog mjeseca u gostujućem porazu kod Švedske 4-2.

"To je bilo ostvarenje sna. Sjećam se kako sam se kao 15-godišnjak molio samo da zaradim poziv u englesku U-16 reprezentaciju. Nekoliko godina kasnije već sam zaigrao za seniorsku vrstu Engleske. To je jedna od najboljih stvari koja mi se ikada dogodila."

Sterling je nastupao za sve uzraste engleske reprezentacije nakon U-16. Iako je debitirao i za seniorsku vrstu, još uvijek bi imao pravo nastupa za Jamajku, gdje je živio do šeste godine. Jamajčanski savez ga je zvao u svoje redove.

"Imam jamajčanske korijene, ali ntko mi nije pravio nikakav pritisak. Nisam mogao okrenuti leđa Engleskoj jer sam nogometno odrastao i razvijao se u engleskim selekcijama. Dobro je da sam debitovao i u seniorskoj reprezentaciji, svoju budućnost vidim samo u selekciji Engleske."