Zvanično
137

Stephan Lichtsteiner prvo pojačanje Arsenala, očekuje se potpis Sokratisa

Piše: K. H.
Stephan Lichtsteiner
Stephan Lichtsteiner
Nogometaš reperzentacije Švicarske Stephan Lichtsteiner zvanično je postao novi igrač londonskog Arsenala, nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

Ovaj desni bek u redove Topnika stigao je kao prvo pojačanje novog trenera Unaiyja Emeryja, a ono što je za čelnike kluba važno, stigao je kao slobodan igrač, što neće poremetiti izuzetno loš budžet koji španski trener ima na raspolaganju.

Lichtsteiner je od 2016. godine kapiten reprezentacije Švicarske, a jedan od glavnih razloga zbog kojih je izabrao prelazak u Arsenal leži u činjenici da za tim iz sjevernog Londona nastupa njegov saigrač iz Granit Xhaka.

On je izabrao broj 12 na dresu, a trener Topnika rekao je da će Švicarac unaprijediti Arsenal.

"Stephan ima puno iskustva i lidersku osobinu, igrač je s puno kvaliteta i odlučnim stavom. On će nas poboljšati na terenu, ali i van njega", kazao je Emery.

"Ovo je veliki trenutak za mene. Sretan sam što sam nakon Arsenala došao u Arsenal. Ovdje imam veliki izazov da učinim neke velike stvari s ovim klubom", kazao je Lichtsteiner, pa o treneru Emeryju nastavio:

"On je veoma dobar trener koji je osvojio puno titula, posebno Evropsku ligu u kojoj smo mi igramo ove godine. On je trener koji zna šta želi, napreduje s igračima, čak i s onim koji imaju godina kao i ja. Nikada ne prestajete učiti i to je veoma bitno", završio je 34-godišnji kapiten reprezentacije Švicarske.

Pored Lichtsteinera, Arsenal će ubrzo predstaviti i Grka Sokratisa Papastathopoulosa koji će u klub doći iz Borussije Dortmund, a čini se da je novi trener odmah na startu odlučio poboljšati rak ranu Topnika - odbranu.