Italijani u šoku
2

Stefana Piolija kamere uhvatile u trenutku bijesa, žestoko vrijeđao trenera Uniteda

N. K.
Stefano Piolo (Foto: EPA-EFE)
Stefano Piolo (Foto: EPA-EFE)
Milanov trener Stefano Pioli bio je bijesan na pomoćnika trenera Manchester Uniteda Ole Gunnara Solskjaera - Kierana McKennu.

Paul Pogba je sinoć postigao jedini gol na utakmici na San Siru s kojim je eliminisao Milan u osmini finala Evropske lige.

Pioli je osjećao da je Milan zaslužio proći pa nije dobro primio poraz, a Rossonere su pohvalili i stručnjaci za njihov napor protiv Crvenih vragova u dvije utakmice.

Unitedov trener Solskjaer je također pohvalio Milan nakon meča, ali riječi McKennae razbijesnile su inače mirnog Piolija.

Dvojica trenera su se srela na izlazu s terena kada je McKenna pružio ruku da čestita svom kolegi.

"Dobra ekipa", izgledalo je da je rekao Pioliju nakon pobjede 1:0 nad njegovom ekipom pa je bivši trener Fiorentine reagovao.

"Dobar tim se**njo? Dobar tim? Magarče jedan! Tvoja sestra je dobar tim, tvoja sestra", odgovorio je Piolo, a prenio Il Corriere dello Sport.

Pioli se danas izvinio zbog reakcije.

ANSA piše da je Piolija iznervirao McKenna koji je nekoliko puta zadržavao loptu prilikom izvođenja auta, gubeći dragocjene vrijeme tokom važne utakmice.

"Žao mi je zbog reakcije koju sam imao, neće se ponoviti. Čestitao sam Solskjaeru, bio sam ljut na njegovog pomoćnika", rekao je Piolo novinskoj agenciji ANSA.