Nogomet
3

Stefan Kiessling razmišlja o odlasku iz Leverkusena, dolazi u Liverpool?

Klix.ba
Stefan Kiessling (Foto: EPA)
Stefan Kiessling (Foto: EPA)
Tridesetjednogodišnji nogometaš Stefan Kiessling ove sezone nije starter za Bayer Leverkusen, a njemački mediji pišu da bi mogao napustiti klub. Kao njegova sljedeća destinacija spominje se engleski premijerligaš Liverpool.

Javier Hernandes je u sjajnoj formi zbog čega se Kiessling baš ne može nadati većoj minutaži. Ove sezone je nastupio u 15 utakmica za Bayer u Bundesligi, ali je starter bio samo devet puta. Iskusni napadač je u Bayeru od 2005. godine, a sada je spreman za novi izazov.

"Razmišljam o tome. Situacija je jasna, želim da igram. Ovdje sam 10 godina, volim ovaj klub i svi znaju da sam sretan ovdje. Imam odličan odnos s navijačima i klubom, volim igrati ovdje. Ipak, u teškoj sam situaciji, jer želim igrati nogomet do kraja karijere, zbog toga ću razmisliti o svojoj budućnosti. U Bayeru sam uvijek igrao, a sada sam često na klupi i nervozan sam zbog toga", izjavio je Kiessling.

Za njegove usluge je navodno zainteresovan Liverpool koji prati razvoj situacije.

Nakon Kiesslingove izjave oglasio se i sportski direktor Leverkusena Rudi Voller.

"Stefan će ostati s nama, on je sjajan momak. U teškoj je situaciji, ali nakon partije protiv M'gladbacha, dokazao je kakav je karakter. Treba nam široka ekipa, on mora ostati", rekao je Voller.