Nogomet
6

Statistika Radnika: Lučić, Obradović i Đurić odigrali sve utakmice, Obradović najbolji strijelac, Zeljković najoštriji

Klix.ba
Tokom jesenjeg dijela prvenstva u Premijer ligi BiH je odigrano 18 kola u kojima je Radnik osvojio 30 bodova i dijeli četvrto mjesto sa ekipom Krupe. Na zvaničnoj stranici bijeljinskog kluba objavljena je statistika prvog dijela sezone.

Svih 18 utakmica u Premijer ligi BiH su odigrali Lučić, Obradović i Jakovljević. Od navedene trojice samo je golman Lučić na terenu proveo svih 1.620 minuta, dok je Obradović svih 18 utakmica počeo kao starter, a na terenu je proveo 1.598 minuta ili 98,60 posto vremena. Iako je u poznim nogometnim godinama, sve utakmice u jesenjem dijelu prvenstva odigrao je i Đurić, od kojih je 14 počeo kao starter, a na četiri ušao s klupe zabilježivši 1.181 minutu, odnosno 72,90 posto vremena provedenog na terenu.

Odmah iza njih sa 17 odigranih utakmica su Dino Beširović i Ostojić, pri čemu je Beširović (jednu utakmicu je pauzirao zbog žutih kartona) započeo svih 17, dok je Ostojić na jednoj utakmici ušao kao rezervni igrač. Utakmicu manje od njih je odigrao Martinović, koji bi sigurno sakupio više od 16 mečeva u startnoj postavi da nije doživio povredu na kraju jesenjeg dijela sezone.

Dvocifren broj nastupa su ostvarili još i Jakovljević, Srećković (14), Zeljković (13), Peco, Janković (12), Kojić i Simeunović (10).

Što se tiče golova, Obradović je uvjerljiv na klupskoj listi strijelaca sa osam pogodaka. Potom slijedi Martinović sa tri te Kojić, Peco, Janković, Simeunović i Đurić sa po dva postignuta pogotka. Po jednom su se na listu strijelaca upisali Jakovljević i Bajić, dok su Hrkač i Pezo sami pogađali svoje mreže u susretima sa Radnikom. Ukupno je naš klub zatresao protivničke mreže 25 puta, dok je Lučić primio 17 golova.

Plavi su najdisciplinovaniji tim u Premijer ligi sa samo 32 dodijeljena žuta i dva crvena kartona. Crvene kartone su na početku prvenstva zaradili Čelebić u meču sa Čelikom i Zeljković u duelu sa Krupom. Po četiri puta su požutjeli Jakovljević i Dino Beširović, a tri puta su opomenuti Martinović, Zeljković i Peco.