Trener Tuzla Cityja
5

Starčević: Za sada znamo pet protivnika na pripremama

FENA
Slobodan Starčević (Foto: FENA)
Slobodan Starčević (Foto: FENA)
Nogometaši Tuzla Cityja već sedam dana pripremaju se za nastavak prvenstva.

Šef stručnog štaba, Slobodan Starčević, kaže da je zadovoljan fizičkom spremom većine igrača koji su, kako pred odlazak na odmor dobili program individualnog rada i uglavnom su obaveze ispoštovali.

"Nakon 15 dana odmora imali su isto toliko dana izuzetnog rada i mislim da je 90 posto njih ispoštovalo ono što je pred njih bilo postavljeno, tako da su na početak priprema došli u dobroj kondiciji", rekao je Starčević za Fenu.

Na pripremama u Tuzli dosta je igrača koji su došli na probu, ali se za petoricu zna da će u proljeće nositi dres kluba iz Simin Hana.

"Za razliku od jeseni, dobili smo Zlatkovića, Brekala i Trumića, tri iskusna igrača u svakoj liniji, i sigurno će doprinijeti kvaliteti naše ekipe u nastavku prvenstva. Pored toga, doveli smo nekoliko igrača iz regiona, iz Švicarske Hajrovića i Omeragića, koji će sigurno biti osvježenje Premijer lige BiH u narednom periodu", istakao je trener Tuzla Cityja.

Plan priprema ekipe je otprije poznat, a sada se znaju i skoro svi protivnici s kojima će Starčevićevi puleni "ukrstiti koplja".

"Od 23. januara smo u Međugorju i tamo ćemo 26. januara odigrati utakmicu protiv hrvatskog trećeligaša Dubrave, a tri dana poslije dogovoren je susret sa Željezničarom. U Ulcinju ćemo odigrati još četiri utakmice, a sigurni protivnici su Mornar iz Bara i Radnik iz Bijeljine. Imamo još dva termina za odigravanje kontrolnih utakmica i nadam se da ćemo pronaći adekvatne protivnike. Generalna proba pred nastavak prvenstva bit će 16. februara protiv Slobode na Tušnju", rekao je Starčević.

Dodao je da nije zadovoljan učinkom ekipe u prvom dijelu prvenstva. Vjeruje da će Pplavi bolje započeti drugi dio šampionata i da će što prije osigurati plasman u sredini tabele.

"To nam je bitno da ne pričamo o opstanku i da damo priliku našoj mladosti da se dokazuje u utakmicama. Svjesni smo da igramo vrhunski takmičarski nogomet, ali nekad ta ljepota ne ide u prilog rezultatu. Sada se trebamo okrenuti rezultatima i boljem plasmanu, a nadam se da ćemo više biti miljenici sreće nego u jesenjem dijelu prvenstva", zaključio je Starčević.