Dobro raspoloženje
31

Starčević: Tuzla City je spreman za Premijer ligu BiH

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Prvo kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Pecara donosi susret između Širokog Brijega i Tuzla Cityja.

Igrači Tuzla Cityja su nakon jednomjesečnih priprema spremni za nastup u Premijer ligi BiH. U ovom trenutku šef stručnog štaba kluba Slobodan Starčević ne može računati jedino na Aleksandra Milakovića koji zbog povrede neće moći trenirati narednih šest mjeseci.

"Iza nas su uspješne pripreme, odigrali smo pet kontrolnih utakmica s kvalitetnim protivnicima, a u četiri smo pobijedili. U odličnim uslovima smo radili, a sada nas najviše raduje početak prvenstva. Smatram da smo dovoljno spremni i da ćemo u prvoj utakmici protiv jedne od favorizovanijih ekipa pokušati napraviti dobru igru, a kroz nju i pokušati napraviti dobar rezultat koji bi bio odličan uvod za ono što slijedi", rekao je Starčević.

Onih 18 igrača koji krenu u Široki Brijeg iz Tuzle, prema Starčevićevim riječima, bit će sastavni dio kvalitetne ekipe koja zna šta želi.

"Nadam se da će kroz takav pristup i postići dobar rezultat. Iako je promijenio sastav, Široki Brijeg je i dalje kvalitetna ekipa, a veoma je bitno da znamo da nas čeka intenzivna i energetski zahtjevna utakmica. Oni igraju agresivan i brz fudbal, a stadion Pecara je neosvojiva tvrđava i za bolje ekipe nego što je Tuzla City, ali isto tako mi vjerujemo u svoj kvalitet. Zbog pristupa kakav smo imali u pripremnim utakmicama, mislim da ćemo moći tražiti pozitivan rezultat", nastavio je Starčević.

On je naglasio da ekipa Tuzla Cityja u prvoj godini učešća u Premijer ligi BiH želi ostvariti opstanak i to na sredini tabele, kroz kvalitetnu predstavu mladog i ambicioznog tima.

Kapiten Ivan Kostić kaže da Tuzlaci u Široki Brijeg ne idu s bijelom zastavicom.

"Idemo da se nadigravamo pa ko bude bolji neka pobijedi", istakao je on.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 20:30 sati na stadionu pecara u širokom Brijegu.