Trener Krupe
20

Starčević: Remi na Koševu je kao pobjeda protiv Sarajeva, historijski rezultat

Piše: D. B.
Slobodan Starčević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Slobodan Starčević (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nakon što je njegova ekipa u 5. kolu Lige za prvaka u duelu protiv Sarajeva na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrala 1:1 i osvojila bod, trener Krupe Slobodan Starčević je bio izuzetno zadovoljan.

"Mi danas nismo umirali u ljepoti, jer smo znali da Sarajevo ima jako dobar ofanzivni red. Toj kvaliteti smo mogli parirati samo na ovaj način. U prvom poluvremenu smo imali problem s protokom lopte kad je osvojimo, a u drugom poluvremenu se to malo popravilo, mislim da smo bili konkurentniji. Na kraju je bilo 1:1, to je veliki rezultat za mali klub kakav je Krupa, najveći rezultat u historiji. Odigrati neriješeno na Koševu je kao da smo pobijedili Sarajevo. Danas je kruna onoga što su ovi momci uradili u ovom dijelu sezone", izjavio je Starčević.

Naredni protivnik Krupe je Zrinjski, koji dolazi u goste.

"Mi smo željeli igrati Ligu za prvaka te da kroz takve utakmice naši momci stiču iskustvo i da postaju sve kvalitetniji da bi bili konkurentni ne za ovo, nego za inostrano tržište. To je jedino što nam je preostalo u ovoj godini da uradimo", završio je Starčević.