Meč na Koševu
20

Starčević objavio spisak Zmajića za meč s Belgijom, najviše igrača Sarajeva

H. H.
Mladi reprezentativci će pripreme početi 9. novembra (Foto: nfsbih.ba)
Mladi reprezentativci će pripreme početi 9. novembra (Foto: nfsbih.ba)
Selektor mlade nogometne reprezentacije BiH Slobodan Starčević objavio je spisak igrača za kvalifikacioni susret EP protiv Belgije koji se igra 17. novembra u 18:15 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Zmajići su i teoretski ostali bez šansi za plasman na Euro nakon poraza u prošlom kolu od Njemačke 1:0 pa će u posljednjem okršaju sa mladim Belgijancima igrati za prestiž.

Selektor Starčević za ovu utakmicu pozvao je 24 nogometaša, a najviše ih je iz redova aktuelnog bh. šampiona Sarajeva - čak šestorica.

Mladi reprezentativci će pripreme početi 9. novembra, a nakon objavljivanja spiska selektor je objasnio situaciju sa igračkim kadrom.

"Raduje nas da su igrači koji su iznijeli teret utakmice sa Njemačkom standardni i sigurno je da ćemo imati dobru ekipu na raspolaganju. Ima tu nekoliko promjena. Golman Adnan Kanurić je u međuvremenu ostao bez kluba, pa smo pozvali Dujmovića koji u kontinuitetu brani za Spartak i u dobroj je formi. U vezni red se vraća Kovač koji je zbog povrede propustio prošlo okupljanje. Zbog tri žuta kartona nećemo imati na raspolaganju Ermedina Demirovića pa smo pozvali Mulahusejnovića koji se nametnuo svojom efikasnošću u prvenstvu Slovenije", kazao je Starčević za zvaničnu stranicu NS BiH.

U grupi 9 nakon sedam odigranih kola vodeća je Njemačka sa 15 bodova, a slijedi je Belgija sa 13. Naša mlada selekcija je trećeplasirana sa osam poena, dok su na posljednja dva mjesta u grupi Moldavija sa sedam i Vels sa šest bodova.