Pobijedili Mladost
19

Starčević nakon historijske pobjede: Ovo je početak jedne dobre sportske priče

Klix.ba
Slobodan Starčević (Foto: H. M./Klix.ba)
Slobodan Starčević (Foto: H. M./Klix.ba)
Ekipa Tuzla Cityja savladala je Mladost u Doboju kod Kaknja u drugom meču 3. kola Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0, a trener novog premijerligaša Slobodan Starčević bio je veoma zadovoljan zbog historijske pobjede njegovog tima.

Starčević je nakon meča rekao da je utakmica bila teška i za jednu i za drugu ekipu, te da je plod bolje igre u drugom dijelu prvog poluvremena rezultirao pogotkom. Također, dodao je kako njegova ekipa mora promijeniti način na koji se brani kada ima prednost.

"Mislim da je bila teška utakmica i za jednu i za drugu ekipu, i jedna i druga ekipa tražile su prvu pobjedu i osvajanje tri boda. U drugom dijelu prvog poluvremena bili smo bolja ekipa, plod toga je postignuti pogodak, a drugo poluvrijeme smo tražili da kroz dobru igru u odbrani sačuvamo prednost. Danas smo u tome uspjeli, ali mislim da moramo promijeniti način na koji branimo rezultat, odnosno da trebamo postići još jedan pogodak", kazao je Starčević.

Trener Tuzle Cityja također je rekao da je ovo velika pobjeda za njegov tim i da je ovo početak jedne dobre sportske priče u BiH.

"Ovo je velika pobjeda za jedan mali klub i ovo je početak jedne dobre sportske priče u BiH", završio je trener Tuzla Cityja.