Tuzla City - Sarajevo 0:3
65

Starčević: Najteži poraz u Premijer ligi; Musemić: Ovo je za nas jako bitna pobjeda

Piše: K. H.
Slobodan Starčević i Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Slobodan Starčević i Husref Musemić (Foto: Klix.ba)
Trener Sarajeva Husref Musemić bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Tuzla Cityja rezultatom 3:0 na otvaranju druge polusezone u Premijer ligi BiH, dok je njegov kolega Slobodan Starčević poraz od Bordo tima okarakterisao kao najteži u Premijer ligi.

"Zadovoljan sam, od prve minute smo željeli izaći visoko, to smo i uradili, a onda smo postigli pogodak na vrijeme. Teren je bio dosta težak za igru, sve čestitke mojim igračima, ovo je za nas jako bitna pobjeda", rekao je Musemić.

Sarajevo u srijedu protiv Zrinjskog igra prvi meč četvrtfinala Kupa BiH.

"Ova pobjeda nam je važna iz više razloga, prije svega psihološkog, a onda i bodovnog. Meč protiv Zrinjskog ćemo dočekati u jednom dobrom raspoloženju i nadam se da ćemo u ova četiri dana imati vremena da se pripremimo za taj susret", završio je Musemić.

S druge strane, trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević kazao je kako je ovo jedan od najtežih poraza njegove ekipe u Premijer ligi.

"Najteži poraz koji smo doživjeli u Premijer ligi BiH. Počeli smo utakmicu s dvije greške kroz koje smo otišli u rezultatski deficit, pokušali smo promijeniti nešto, ali protiv ovako kvalitetne ekipe Sarajeva nismo imali dovoljno energije. Svoju šansu moramo tražiti protiv sebi ravnih, kao što su Čelik i Krupa", rekao je Starčević koji je rekao da se nada kako ovaj poraz neće ostaviti traga na njegovu ekipu.

Jedan od najboljih pojedinaca današnjeg meča bio je veznjak gostiju Miloš Stanojević koji je postigao drugi pogodak za Bordo tim.

"Nije bitno ko postiže pogotke, bitno je samo da osvojimo tri boda i stignemo do pobjede. Teren je bio jako težak za igru, a nekako smo se spremili na ovo u našem trening centru. Zadržali smo kostur ekipe i to se vidi na terenu jer se zna ko šta radi", kazao je Stanojević.

Podsjećamo, strijelci za Sarajevo bili su Velkoski, Stanojević i Ahmetović.