Trener Krupe
4

Starčević: Meč protiv Zrinjskog nam dolazi u nezgodnom trenutku

Klix.ba
Foto: FK Krupa
Foto: FK Krupa
Krupa će u okviru 4. kola Premijer lige BiH gostovati ekipi Zrinjskog u Mostaru, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i igrač Stojan Maksimović.

"Utakmica protiv Zrinjskog u Mostaru dolazi nam nakon perioda od tri susreta, gdje mi možemo maksimalno da budemo zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom, jer smo trebali možda i morali u nekim mečevima biti malo skocentrisaniji, efikasniji, da na kraju s boljom bodovnom zalihom idemo na megdan trenutnom prvaku BiH kvalitetnoj ekipi Zrinjskog i da pokušamo rasterećeni da se još jednom predstavimo bh. javnosti kao jedna mlada kvalitetna, ofanzivna i agresivna ekipa. Tako da nam ova utakmica dolazi u malo nezgodnom trenutku, ali isto tako ćemo pokušati maksimalno iskoristiti, jer poslije ovog susreta ispred nas su dva meča u kojima treba da tražimo svoju sreću i bodove, a to su utakmice protiv Čelika i GOŠK-a. Pokušat ćemo kroz ovaj susret da napravimo maksimalno dobru pripremu za ta dva meča", rekao je Starčević te dodao:

"Uskraćen sam za igranje našeg mladog reprezentativca Ajdina Redžića, koji je doživio neugodnu povredu na treningu. Moramo potražiti druga rješenja i priliku će šansu dobiti Savić, kao i Maksimović, koji će pokušati da zamjeni našeg standardnog prvotimca Jašarevića, koji ima tri žuta kartona."

"Gostujemo jednoj iskusnoj ekipi, aktuelnom prvaku BiH. Teška utakmica za nas u ovom trenutku. Idemo jako motivisani, možda malo oslabljeni, ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se dobrom rezultatu i dobroj utakmici", rekao je Maksimović.

Susret između Zrinjskog i Krupe igra se u subotu na stadionu pod Bijelim Brijegom s početkom u 20 sati.