Pred važan meč
3

Starčević: Čelik je protivnik po mjeri, nadam se povoljnom rezultatu

FENA
Slobodan Starčević (Foto: D. Z./Klix.ba)
Slobodan Starčević (Foto: D. Z./Klix.ba)
Deseta pozicija na tabeli i saldo od samo sedam bodova, svakako nisu mjerilo vrijednosti ekipe Tuzla Cityja u debitantskom nastupu u Premijer ligi, a ovu ekipu u nedjelju očekuje duel protiv Čelika u okviru 10. kola Premijer lige BiH.

Na nekoliko utakmica, ekipa Tuzla City je nadigrala svog protivnika, stvorili su veliki broj prilika, ali su poraženi čak šest puta. Najbolja ilustracija "sukoba sa srećom" dvije su utakmice sa Zrinjskim, u prvenstvu i Kupu BiH.

Na obje su Tuzlaci imali veliki broj šansi, a ostali su "kratkih rukava". Nedjeljni duel sa Čelikom prilika je da se Tuzla City pokaže u pravom svjetlu i da se vrati u boljem raspoloženju. Trener Slobodan Starčević je u srijedu protiv Mostaraca odmarao veliki broj prvotimaca, čuvajući snage za duel na Bilinom polju.

"Čelik je protivnik po mjeri, ravan nama. Dobili smo ih pred početak prvenstva. Sada će nam publika biti veliki protivnik. Ipak, očekujem da ćemo ponoviti igru kao na zadnjim utakmicama i vratiti se iz Zenice s povoljnim rezultatom", izjavio je Starčević za Fenu.

U duelu s Mostarcima stručni štab nije zbog bolesti i povreda mogao računati na Efendića, Kojića, Stjepanovića, Mitrovića i Stokića, dok su Fejzić i Nukić ostali na klupi.

"Nadam se da će većina njih biti spremna za utakmicu sa Čelikom, što ćemo znati nakon posljednjeg treninga. Što se Ubiparipa tiče, očekujemo da bi dozvolu za nastup mogao dobiti do utakmice s Krupom", optimist je Strarčević.

Utakmica Čelik - Tuzla City igra se u nedjelju od 19.30 sati.