Pred gradski derbi
5

Starčević: Bitna utakmica i nama i Slobodi, želimo dobar rezultat

Klix.ba
Slobodan Starčević (Foto: D. Z./Klix.ba)
Slobodan Starčević (Foto: D. Z./Klix.ba)
U okviru 15. kola nogometne Premijer lige BiH sutra se na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju gradski rivali, Sloboda i Tuzla City.

Obje ekipe nalaze se u "seriji problema" i na svaki način će se truditi da ne dožive novi neuspjeh.

"Sloboda ima tri poraza u nizu, a mi dva, i potreba za bodovima se pojačala. Domaćin je u dobroj formi, ali u rezultatskoj krizi. U prvom dijelu prvenstva oni su nošeni navijačima slavili 1:0 i to im je bila prekretnica. Mi sada imamo opciju "moranja" i sve ćemo učiniti da odigramo što bolje i da ostvarimo povoljan rezultat", kaže šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević, u izjavi za Fenu.

Ekipu Tuzla Cityja veoma je potresao neplanirani poraz u susretu s ekipom Mladosti (0:1). Tada je Starčević odgovornost preuzeo na sebe, najavivši razgovor s igračima i čelnicima kluba, da se vidi kako nastaviti dalje.

Razgovor je obavljen, a prema nezvaničnim informacijama, trener Tuzlaka bio je spreman ponuditi ostavku, ali uprava kluba odbila je takvu mogućnost.

Stanje u ekipi, koje nije kako se želi, razlog je više da se na Tušnju pokušaju revanširati Slobodi za poraz s početka prvenstva, a to bi donekle ublažilo "ljute rane" ekipe iz Simin Hana.

Za razliku od susreta s ekipom Mladosti, kada je zbog povreda, bolesti ili kartona izostao veći broj igrača, sada je situacija mnogo povoljnija. Na raspolaganju su Efendić, Stjepanović, Mitrović, Šećerović, Poturalić i Stokić.

"Izostat će jedino Ajdin Nukić, koji ima tri žuta kartona, a svi ostali igrači su na raspolaganju. Znam da ni u Slobodi stanje nije idealno, ali nas zanimaju naši problemi i vjerujem da ćemo ih uspjeti riješiti", zaključio je Starčević.

Statistike radi, Sloboda nije pobijedila u zadnje četiri utakmice, u kojima je uzela samo bod Željezničaru (0:0), a pri tome nisu dali nijedan gol.

Tuzla City nije uzeo tri boda u posljednje tri utakmice, u kojima su dali jedan, a primili šest golova, osvojivši samo bod protiv Širokog.

I jednima i drugima utakmica je od velike važnosti, jer poraz vodi ka zoni ispadanja iz lige.

Utakmica Sloboda – Tuzla City igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati.