Nogomet
6

Star Sport: United će ponuditi 30 miliona funti za Mesuta Özila

Totalsport
Prema pisanju britanskog tabloida Star Sporta, engleski nogometni prvak Manchester United okrenuo se prema vjerovatno posljednjoj opciju za dovođenje ovog ljeta - Mesutu Özilu.

S obzirom da je samo pitanje dana i sata kada će Gareth Bale postati novi član Real Madrida, klub iz španske prijestolnice bi trebao prodati pokojeg igrača kako bi pokrio možda i najskuplji transfer u nogometnoj historiji.

Özil je samo jedan od igrača čiji je igrački status u Realu pod znakom pitanja, jer će konkurencija nakon dolaska Balea biti nevjerovatno velika. Osim spomenute dvojice, tu su još Illarramendi, Kaka, Isco, Di Maria i naš Modrić.

Svjetsko nogometno prvenstvo počinje za manje od godine dana, a jedan od načina da izbori svoje mjesto u udarnih 11 za Özila jest da ponovno počne igrati regularan nogomet. United bi definitivno bio jedan od klubova u kojem bi njemački reprezentativac bio regularni član.

Star Sport tvrdi da je će menadžer Uniteda David Moyes pokušati s ponudom od 30 miliona funti (34 miliona eura), no navodno Real neće biti zainteresiran prihvatiti ponudu manju od 38 miliona (44 miliona eur).