Nogomet
12

Stanić: Moramo biti zadovoljni remijem sa Širokim, očekujem pobjede protiv Slavije i Zrinjskog

Piše: D. B.
Srđan Stanić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Srđan Stanić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je u sinoćnjoj utakmici 2. kola BHT Premijer lige na Grbavici ugostio Široki Brijeg, a konačni rezultat je bio 1:1. Kapiten Željezničara, Srđan Stanić, smatra da Plavi u jednu ruku mogu biti zadovoljni remijem te je najavio novi pohod na pobjede u susretima sa Slavijom i Zrinjskim.

Široki Brijeg je prošle godine na Grbavici nanio težak poraz Željezničaru, kada je pobijedio 3:0. Sinoć je bilo 1:1, Željezničar je propustio svoje prilike, kao i Širokobriježani u finišu utakmice.

"S obzirom na to kakav je rezultat bio prošle godine, ako ćemo tako gledati, sa remijem možemo biti zadovoljni. Dobro smo otvorili utakmicu, bili smo konkretniji i kontrolisali smo igru, ali smo onda primili nesretan gol. Teško se vratiti kad gubiš na Grbavicu, ali smo mi uspjeli. U drugom poluvremenu smo zaigrali otvorenije i agresivnije, imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo iskoristili. Istina, Široki je u samom finišu mogao do pobjede, tako da moramo biti zadovoljni rezultatom", izjavio je Stanić za portal Klix.ba.

Završnica Željezničara u sinoćnjoj utakmici nije bila na nivou, a Stanić smatra da je to stvar boljeg uigravanja ekipe, za šta je potrebno još malo vremena.

"Od Adžemovog dolaska na klubu mi nemamo poraz. Igramo ofanzivno i agresivno, a sinoć smo takav tempo držali 60-70 minuta. Osim tog nesretnog gola koji smo primili, Široki nam nije mogao ništa. Ali eto, ta nespretna reakcija nas je koštala. Mislim da nam ništa ne nedostaje, ekipa ima mnogo potencijala za ostvarivanje odličnih rezultata, samo je potrebno malo vremena da uvježbamo novi sistem igre", rekao je kapiten Željezničara.

U narednom kolu Plavi gostuju Slaviji, a onda na Grbavicu stiže aktuelni šampion Zrinjski. Stanić vjeruje da ekipa može ostvariti dogovoreni plan.

"Cilj nam je osvojiti barem 10 bodova u četiri kola i mislim da smo na dobrom putu. U narednom kolu igramo protiv Slavije, gdje očekujemo pobjedu, a onda dočekujemo Zrinjski. Bit će teško, ali i tu očekujemo trijumf, tako da možemo ostvariti ono što smo zamislili", kazao je Stanić.

Stanić je kapiten, ponajbolji nogometaš Željezničara i ljubimac navijača, nastupao je za mlađe selekcije BiH, a bio je uvršten i na širi spisak reprezentacije BiH. U maju je nastupio u utakmici A reprezentacije i U21 tima u Gradačcu, gdje je pružio fenomenalnu partiju. S obzirom da je selektor A tima Safet Sušić bio izuzetno zadovoljan Stanićevom igrom, može se očekivati i novi poziv među Zmajeve.

"Nadao sam se pozivu i ranije, ali je dolazilo Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pa sam mislio da to u tom trenutku nije moguće. Odigrao sam utakmicu u Gradačcu, a selektor je izrazio želju da se opet vidimo. Realno je uskoro očekivati novi poziv i ako se to dogodi, biće mi veoma drago", završio je Stanić.