Navijači skandirali
4

Stamford Bridge psovao Sarrija i njegov stil igranja

Klix.ba
Mauruzio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Mauruzio Sarri (Foto: EPA-EFE)
Navijači Chelseaja žestoko su kritikovali talijanskog stručnjaka Maurizija Sarrija tokom finiša meča FA cupa u kojem je Manchester United pobijedio rezultatom 2:0.

Chelsea je tako nastavio loše rezultate i umjesto iskupljenja zbog sramotnog poraza od Manchester Cityja rezultatom 6:0 Sarrijevi igrači još jednom su razočarali svoje navijače i ispali iz FA cupa.

Sarri je nakon meča rekao da je njegov tim bolje igrao u prvom poluvremenu od svog protivnika, ali da je nakon prvih 45 minuta gubio rezultatom 2:0.

"Mislim da nismo imali sreće u prvom poluvremenu, igrali smo bolje od Manchester Uniteda, a na kraju smo imali zaostatak od 2:0. Kasnije je bilo teško igrati jer se naš protivnik branio čvrsto, duboko i kompaktno pa smo mi počeli igrati konfuzan nogomet. Prvo poluvrijeme smo igrali dobro, nedostaje nam više agresivnosti i odlučnosti u protivničkom kaznenom prostoru i to je ta razlika", kazao je Sarri.

Sarri je rekao da ga trenutno ne zanima nezadovoljstvo navijača, već da ga brinu isključivo loši rezultati tima, a dodao je da slika može biti potpuno drugačija ukoliko upišu tri ili četiri vezane pobjede.

"Brine me rezultat, ne navijači. Mogu razumijeti da su oni nezadovljni jer rezultat nije dobar i ispali smo iz FA cupa, ali stvarno, mnogo me brinu naši rezultati. Sve se lagano može okrenuti u našu korist, potrebne su nam tri ili četiri uzastopne pobjede, ali to je teško ostvariti", istakao je italijanski stručnjak.

Navijači Chelseaja su u finišu meča skandirali psovke na račun Sarrijevog stila ("Fu*k Sarriball"), što mu se desilo prvi put u trenerskoj karijeri.

"Nisam čuo baš najbolje, ali nešto jesam. Ranije mi nikada nisu pjevali te stvari, ali za sve postoji prvi put. Mislim da igrači nisu u potpunosti shvatili moj stil, posebno se to vidjelo u drugom poluvremenu. Potrebno nam je da igramo više bez lopte", kazao je bivši trener Empolija i Napolija.