Nogomet
7

Stafylidis: Meč protiv BiH je pitanje života ili smrti

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Lijevi bek reprezentacije Grčke i njemačkog Augsburga Kostas Stafylidis kazao je da njegova reprezentacija mora zaboraviti poraz od Bjelorusije u prijateljskom meču te se okrenuti meču protiv Bosne i Hercegovine koji je okarakterisao kao "pitanje života ili smrti".

Grčke je sinoć na stadionu Karaiskaki u Pireju poražena u prijateljskoj utakmici protiv selekcije Bjelorusije koja je slavila sa 1:0. Stafylidis smatra da se tim mora posvetiti meču protiv BiH koji se igra u okviru 4. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"To je bila prijateljska utakmica. Napravili smo mnogo izmjena i igrali sa igračima koji nisu ranije igrali mnogo. Taj meč je stvar prošlosti i moramo ga zaboraviti što prije, raditi više i gledati naprijed. Utakmica sa Bosnom je pitanje života ili smrti. Imamo iskusne igrače koji igraju u velikim ligama i spremni smo za nedjelju", kazao je Stafylidis.

Grčka nakon tri kola ima maksimalnih devet bodova koje je skupila savladavši Gibraltar, Estoniju i Kipar, dok je naš tim osvojio šest bodova tako što je savladao Kipar i Estoniju te izgubio od Belgije u gostima. Meč BiH protiv Grčke na rasporedu je u nedjelju od 20:45 sati.