Kvalifikacije za SP
2.1k

Stadion u novom ruhu: Grbavica spremna za subotnji meč s Belgijom

Piše: N. K.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu će na stadionu Grbavica u okviru 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, koje se 2018. godine igra u Rusiji, dočekati reprezentaciju Belgije.

Zbog suspenzije zeničkog Bilinog polja meč će se igrati na stadionu FK Željezničar, a čelnici ovog kluba u saradnji s NSBiH uspjeli su u posljednjih mjesec dana otkloniti sve nedostatke na stadionu i ispuniti uvjete koje je postavila UEFA.

U kratkom periodu u Dolini ćupova uređen je travnjak, a potom su uređeni i sadržaji za gledaoce i pripremljena infrastruktura neophodna za realizaciju kvalitetnog TV prenosa.

Bitna stvar bila je i zamjena sijalica na reflektorima, a nakon što su postavljene nove izmjerena je jačina svjetlosti od 1.541 lux, a minimalni uvjet UEFA-e bio je 1.400 luxa.

Uređena je i sjeverna tribina, očišćeno rastinje iznad juga, kao i prostor za medije pa je Željezničar još jednom potvrdio svoje organizacijske sposobnosti.

Čelnici u Savezu sigurno mogu biti zadovoljni činjenicom da je Grbavica dobila pozitivnu ocjenu UEFA-inih delagata, koji su obavili inspekciju stadiona.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Belgije igra se u subotu na stadionu Grbavica s početkom u 18 sati.