Izgradnja u Tuzli
0

FOTO / Stadion Tušanj za dva mjeseca u novom ruhu

Piše: D. Brkić
Fudbaleri tuzlanske Slobode su ispali iz Premijer lige BiH, prvi put nakon 43 godine, ali se vjerni navijači iz grada soli nadaju njihovom što bržem povratku u elitu. Ako su dosadašnje generacije tuzlanskih fudbalera imale problema sa treniranjem, sadašnja generacija, od koje se očekuje ekspresan povratak u Premijer ligu BiH, imat će optimalne uslove za rad.
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Naime, u punom jeku je rekonstrukcija pomoćnog stadiona Tušanj, dok se kraju privodi i izgradnja sjeverne tribine na glavnom terenu. Direktor stadiona Tušanj, legenda Slobode Dževad Šećerbegović kaže kako će radovi na rekonstrukciji pomoćnog terena biti gotovi za dva mjeseca.

"Na kraju ćemo dobiti teren 100x70 metara sa umjetnom travom i jedan manji 40x20 metara. U kompleksu će biti i plato sa prirodnom travom površine 2.358 kvadratnih metara", kaže Dževad Šećerbegović.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
On ističe kako su svlačionice adaptirane, te da je planirano otvaranje cafe bara i uređenje tribine.

"Ostavit ćemo mogućnost i za postavljanje balona u zimskom periodu. Nakon rekonstrukcije pomoćnog terena imat ćemo sve uslove za stvaranje kvalitetnih igrača. S ovog mjesta se moraju crpiti igrači za seniorski tim", kaže Šećerbegović.

Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Foto: Darko Zabuš/Fotoservis
Vrijednost radova iznosi 514.652 KM, a izvođač radova je građevinsko preduzeće Tom-cat iz Tuzle.