Engleska
0

Stadion Stamford Bridge mijenja ime?

Totalsport
Prema pisanju The Suna, stadion nogometnog kluba Chelsea Stamford Bridge mogao bi uskoro promijeniti ime, što bi izazvalo veliki bijes navijača.

Vijest o mogućoj promjeni imena stadiona Stamford Bridge dolazi samo nekoliko dana nakon što je Mike Ashley, vlasnik Newcastlea, vodeće ekipe engleske druge lige, pristao na promjenu imena St James' Parka u "The sportsdirect.com @ St James' Park Stadium".

Navodno je novi izvršni direktor Chelseaja Ron Gourlay, koji je ove sedmice službeno preuzeo tu poziciju od Petera Kenyona, otvoren za velike sponzorske ponude, iako prema njegovim riječima, svaka ponuda mora uključivati zadržavanje ime stadiona.

  • Shvatamo da je pitanje stadiona osjetljivo za naše navijače. Zadržavanje naslijeđa našeg stadiona i njegovog imena je ostvariva misija i na tim ćemo temeljima zasnovati odnos s našim poslovnim partnerima – rekao je Gourlay.

Arsenal je 2004. godine potpisao ugovor s kompanijom Emirates Airways kojoj je za 50 miliona funti prodao 15-godišnja prava na ime stadiona koji se otvorio u julu 2006. godine.

Chelsea navodno traži najmanje 10 miliona funti za svaku od narednih deset godina za prodaju imena stadiona, a njihov aktuelni sponzor Samsung slovi kao najveći favorit za sklapanje dogovora u novom aranžmanu.