Nogomet
10

Stadion sa 30.000 "Vardyja": Savez kaznio napadača Leicestera, vlasnici protestuju posterima

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Vlasnici Leicester Cityja naredili su izradu 30.000 fotografija sa likom Jamieja Vardyja, koje su postavljene na stolice namijenjene domaćim navijačima na stadionu King Power.

Fudbalski savez Engleske kaznio je Vardyja sa tri utakmice suspenzije nakon što je u remiju Leicestera kod Stoke Cityja (2:2) dobio direktan crveni karton.

Vardy je u toj utakmici poprilično nesretno napravio oštar start nad Mame Dioufom te je zbog toga isključen. Naime, duel je nastao nakon što se Vardy prethodno u trku gurao sa Glenom Johnsonom, a onda je izgubio kontrolu i uklizao Dioufu.

Start je bio izuzetno oštar, ali oni koji brane Vardyja smatraju da napadač nije imao namjeru napraviti takav prekršaj.

Ipak, Fudbalski savez Engleske nije imao sluha za to pa je umjesto da poništi crveni karton, što su tražili iz Leicestera, Vardyja kaznio sa tri utakmice suspenzije.

Zbog toga su vlasnici kluba naredili da se na svaku stolicu namijenjenu domaćim navijačima stavi fotografija Jamieja Vardyja.

Tako će u današnjem susretu 18. kola Premiershipa, u kojem Leicester od 16 sati dočekuje Everton, navijači domaćeg tima podići fotografije u znak protesta protiv odluke fudbalskog saveza.