Proces modernizacije
87

Stadion Koševo dobija 27 najmodernijih čitača karata, radovi počinju u ponedjeljak

K. H.
Foto: Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Foto: Ilustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
Postavljanje čitača karata na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu počinje u ponedjeljak, što je samo jedan od koraka u modernizaciji najvećeg bh. stadiona kako bi on napokon ispunio potrebne UEFA-ine uslove.

Tim povodom oglasio se i Muhamed Alaim ispred JU Centar za sport i rekreaciju rekavši da je ovo samo nastavak modernizacije stadiona Koševo i da najbolje tek slijedi, odnosno dolaskom novog terena s novim grijačima.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"To je jedna od stvari koju uz veliku pomoć Općine Centar i NS BiH želimo realizovati, a sve s ciljem modernizacije Olimpijskog stadiona 'Asim Ferhatović Hase' i dosta toga je već urađeno po tom pitanju. Čitači karata jesu uslov UEFA-e za dobijanje treće kategorije stadiona, a nakon toga ćemo uraditi teren i grijače. Pokrit ćemo svih 22 ulaza i bit će sigurno još lakše raditi", rekao je Muhamed Alaim.

Muhamed Alaim (Foto: D. S./Klix.ba)
Muhamed Alaim (Foto: D. S./Klix.ba)

Nakon toga oglasio se i predstavnik NS BiH, Muhamed Agić, koji je rekao da će čitati na stadionu Koševo biti identični kao oni na najboljim evropskim stadionima.

"Odlučili smo se na najmodernije čitače karata koji su na nivou onih koji se koriste na najboljim evropskim stadiona. Ovo je bio uslov UEFA-e kako bi se moglo tačno prikazati koliko ljudi je na stadionu i mislim da je ovo maksimum koji je stadion Koševo moglo dobiti", istakao je Muhamed Agić.

Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" će biti postavljeno 27 čitača, a rok za završetak radova je dva mjeseca. Nakon što čitači karata budu postavljeni i funkcionalni, navijači Sarajeva će preko interneta moći kupiti kartu i rezervisati bilo koje slobodno sjedeće mjesto.