|

Stadion Grbavica za korak bliži kategoriji 3, kompletiran videonadzor

Stadion Grbavica za korak bliži kategoriji 3, kompletiran videonadzor
10
Klix.ba
3.8.2017. u 17:17
42
komentara
10

dijeljenja
Stadion Grbavica za korak bliži kategoriji 3, kompletiran videonadzor Foto: FK Željezničar
FK Željezničar i Agencije za zaštitu ljudi i imovine GAMA AA danas su potpisali ugovor o nabavci i ugradnji opreme za zatvoreni sistem tehničke zaštite videonadzora na stadionu Grbavica.
Nakon što je u prethodnom periodu izvršena instalacija video nadzora na tribini i ulazima u Zapad A1, VIP, VIP galeriji, okolnom prostoru i svim službenim prostorijama, u roku od 30 dana će biti postavljeno dodatnih 40 kamera visoke rezolucije na svim ulazima Sjeverne, Istočne i Južne tribine te prostoru u galeriji i tribinama stadiona.

Na ovaj način video kamerama najmodernije tehnologije će biti pokriven svaki ugao stadiona Grbavica koji će omogućiti veću sigurnost za sve posjetioce te olakšati rad službenika MUP-a KS i zaštitarske agencije iz kontrolne prostorije.

Sistem videonadzora će biti posebno izražen u ulazu i Sektoru B6 za gostujuće navijače.

Realizacijom ovog projekta spriječit će se neovlašteni ulazak osoba na Željine utakmice, povećati prihod od ulaznica kao i sama sigurnost na stadionu te će se stadion Grbavica približiti kategoriji 3 UEFA Pravilnika o kategorizaciji stadiona.
Prijavi grešku


Komentari (42)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...