Uslovi UEFA-e
209

Stadion Grbavica dobija savremeni sistem kontrole ulaza

Klix.ba
Na stadionu Grbavica danas počinju radovi na postavci savremenog sistema kontrole ulaza, saopćeno je iz FK Željezničar.

Rok završetka radova je 5. oktobar tekuće godine, nakon čega će biti ispunjen još jedan vrlo važan uslov koji je postavila UEFA, a sve u cilju poboljšanja uslova za navijače te cjelokupne modernizacije stadiona Grbavica.

Po projektu je predviđena postavka elektronske kontrole ulaznica i samog ulaska na svakom ulazu na tribine s, što u praksi znači manje gužve i kraće zadržavanje navijača prlikom ulaska na stadion. Vrijednost projekta, koji u potpunosti finansiraju UEFA i NSBiH iznosi 390.482,79 KM.

"U ime FK Željezničar želim se zahvaliti NSBiH i UEFA-i koji daju ogroman doprinos rekonstrukciji stadiona Grbavica. Postavljanjem savremenog sistem kontrole ulaza bit ćemo još jedan korak bliže ka ispunjavanju svih uslova koje je UEFA postavila kako bi se na našem stadionu mogle igrati i utakmice reprezentacije BiH", izjavio je direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak.

Novi sistem kontrole ulaza trebao bi biti u funkciji za utakmicu protiv NK Čelik koja se igra 7. oktobra i to će biti generalna proba pred utakmicu reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske u Ligi nacija.