Dobra šala
13

Šta se krije iza Odegaardova senzacionalnog "prelaska" u Manchester City

N. K.
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Martin Odegaard (Foto: EPA-EFE)
Real Sociedad je danas uzdrmao nogometni svijet nakon što je na zvaničnoj klupskoj stranici, kao i na društvenim mrežama, osvanula lažna vijest kako Martin Odegaard do kraja sezone ide na posudbu u redove engleskog prvaka Manchester Cityja.

Norvežanin je trenutno na posudbi u Sociedadu iz Real Madrida, a kako briljira ove sezone golovima i asistencijama, vijest sama po sebi izgleda suludo.

Realov trener Zinedine Zidane će ga vjerovatno vratiti u Real kada za to dođe vrijeme, a ova priča ima komičnu pozadinu.

"Teška je ovo odluka za naš klub, ali morali smo je donijeti kako ne bismo morali komentarisati njegov transfer u sljedećih šest mjeseci. Kakvo olakšanje", stoji u zvanično saopštenje Sociedada.

Naime, ostatak Evrope koristi 1. april kao dan za zbijanje neslanih šala, ali Španci koriste 28. decembar, odnosno takozvani - Dia de los Santos Inocentes.

Iako su mnogi danas nasjeli na ovu lažnu senzaciju, u današnjem nogometu zaista nas više ništa ne može začuditi pa čak niti da City nakon ove podvale zaista krene po sjajnog Odegaarda.