Navijači ga čekaju
33

Šta se dešava s Ahmedhodžićem: Sheffield užasan bez njega, trener se oglasio o stanju

D. P.
Ahmedhodžić nije igrao posljednja dva meča (Foto: Sheffield United)
Ahmedhodžić nije igrao posljednja dva meča (Foto: Sheffield United)
Nogometaši Sheffield Uniteda do povrede Anela Ahmedhodžića bili su ubjedljivo najbolji tim Championshipa, no u posljednja dva kola djeluju neprepoznatljivo. Svi čekaju povratak bh. reprezentativca.

Sjajni bh. stoper izabran je za najboljeg igrača mjeseca u Sheffield Unitedu, ali je onda doživio povredu mišića i zbog toga propustio okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine te naredne dvije utakmice Oštrica u engleskom nogometu.

Sheffield United je bio neprepoznatljiv u te dvije utakmice. Iako po mnogima najjači tim lige i prvi favorit za plasman u Premier ligu, Sheffield je na svom terenu osvojio samo bod u dvije utakmice protiv autsajdera Queens Park Rangersa i Birminghama.

Stoga, s pravom se navijači pitaju kada će se Ahmedhodžić vratiti na terene. Mediji su to pitali trenera Paula Heckingbottoma koji je objasnio u kakvom je stanju mladi bh. stoper. Ipak, i njemu je nejasno kada će se vratiti na terene, no sigurno je da neće u narednih nekoliko dana.

"Trči pomalo na treninzima, ali da li je vrijedno riskirati i staviti ga da igra utakmicu? S povredom mišića postavlja se pitanje da li ćemo ga tako oštetiti još više. Bez obzira što ja osjećam u vezi ove situacije, moramo obaviti razgovore i biti razumni u donošenju odluke", rekao je Heckingbottom koji je jasno aludirao na to da Ahmedhodžić još uvijek nije blizu povratka na terene jer bi njegovo angažovanje moglo izazvati još veće probleme.

Uprkos neugodnim iznenađenjima za navijače Oštrica u posljednja dva kola, tim iz grada kolijevke nogometa i dalje je prvi na tabeli Championshipa s 24 boda, koliko ima i Norwich.