Pobjeda je neupitna
70

Šta kažu kladionice za BiH - Lihtenštajn: Sve osim "pune mreže" gostiju ravno je senzaciji

D. P.
Zmajevi žele drugi trijumf (Foto: EPA-EFE)
Zmajevi žele drugi trijumf (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras protiv Lihtenštajna želi se vratiti na pobjedničke staze, a sve najave za ovaj susret su jednostrane, gostujućoj selekciji u Zenici potrebno je postići što više pogodaka.
Nakon tri vezana poraza, poljuljanog samopouzdanja i smjene selektora, Zmajevima je potrebno da u što većem stilu savladaju Lihtenštajn i tako se vrate u kakve-takve kombinacije za plasman na Evropsko prvenstvo.

Toga su svjesne i kladionice. Uoči večerašnjeg meča sve je posvećeno pobjedi BiH protiv Lihtenštajna pa tako i svjetske kladionice ne sumnjaju u pobjedu Zmajeva i to s velikom gol-razlikom.

Na pobjedu BiH je u većini svjetskih kladionica najmanji mogući koeficijent 1.01. S druge strane, na Lihtenštajn varira između 40 i 60, što jasno govori ko je apsolutni favorit.

Ono što je zanimljivo, jeste da je prema kladionicama veća šansa da će BiH dobiti sa četiri ili više golova razlike nego da se to neće dogoditi. Koeficijent da će BiH slaviti sa četiri ili više golova razlike je 1.75.

Da će na utakmici biti četiri ili više golova večeras, koeficijent je 1.50.

Utakmica koja se igra od 20:45 u Zenici čini se da stiže kao "naručena" za poljuljanu reprezentaciju BiH na startu novog pokušaja da se s drugim selektorom napravi uspjeh. Pred Mehom Kodrom je težak zadatak da odvede BiH na Evropsko prvenstvo, no makar večeras ne bi smjelo biti nikakvih problema.