Nogomet
11

Šta će biti s Ibrahimovićem ako Ancelotti ode?

Klix.ba
Carlo Ancelotti i Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Carlo Ancelotti i Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Napadač Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović u nedjelju je rekao da ne zna hoće li sljedeće sezone ostati u ovom klubu ukoliko ga napusti trener Carlo Ancelotti.

"Ništa ne znam. Nije ovo laka situacija", rekao je za francusku televiziju TF1 Šveđanin koji se PSG-u pridružio u julu prošle godine i potpisao ugovor na dvije godine.

"Ne želim da trener ode. Mislim da je uradio fantastičan posao. On je idealan čovjek za taj posao jer se veoma dobro povezao sa ekipom. Trenirali su me mnogi veliki stručnjaci, ali niko od njih nije imao ovakve odnose sa igračima. On je ključ našeg uspjeha", nahvalio je Ibrahimović Talijana i dodao: "Nikad me nije trenirao niko poput Carla i to je za mene bilo sasvim novo iskustvo".

Zlatan je priznao da su njegovi prethodni treneri Mourinho i Capello provodili strogoću, ali da je Ancelottijev pristup drugačiji, mekši i strpljiviji.

"S njim igrači postanu svjesni svojih odgovornosti, on im podigne samopouzdanje i to mi se sviđa. Kad igramo dobro, to je velikim dijelom i zbog njega, tako da se nadam da neće otići", poručio je švedski napadač objasnivši da PSG može preuzeti samo neki drugi veliki trener.

Ancelotti je prošlog vikenda najavio da namjerava otići u Real Madrid, kratko objasnivši da je posrijedi njegov lični izbor. Ipak, predsjednik PSG-a Nasser al-Khelaifi i sportski direktor Leonardo se nadaju da će Talijan ispoštovati svoj ugovor.