Ništa od borbe
48

St-Pierre: U normalnim okolnostima bih izazvao Habiba na meč, ovako se ne usuđujem

E. B.
Habib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
Habib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
Legendarni MMA borac Georges St-Pierre je danas otklonio svaku sumnju oko toga da li će doći do dugoiščekivane borbe između Habiba Nurmagomedova i njega.

UFC-om je dugo kružila priča da će Habib svoju 30. i posljednju borbu u karijeri imati upravo protiv St-Pierrea, no Rus je odlučio završiti karijeru sa skorom 29-0.

Na taj način su svi ljubitelji MMA sporta ostali uskraćeni za duel dva najbolja borca u lakšim kategorijama u historiji.

"Veoma sam sretan zbog njega jer je imao sjajnu karijeru. Otišao je sa perfektnim skorom i sada su mu vrata širom otvorena za sve. Povukao se na vrhuncu, sada može otvoriti klub, može glumiti, može raditi šta god poželi. Mnogi borci se kasno povuku, nakupe poraze na kraju karijere i na taj način sebi zatvore vrata svugdje. Habib je uradio pametnu stvar", rekao je popularni GSP.

Sam St-Pierre je u penziji od 2017. godine, ali je priznao da je želio napraviti povratak ući u oktagon sa Habibom.

"Da su normalne okolnosti izazvao bih ga naborbu, ali u ovim okolnostima se ne usuđujem. Nalazi se u teškom periodu, treba mu vremena da se navikne na život bez oca. Želim mu sve najbolje i da izdrži u ovim teškim trenucima", poručio je St-Pierre u razgovoru za ESPN.

St-Pierre je u karijeri od 2006. do 2013. godine kada se povukao bio jedanaestostruki UFC prvak u velter kategoriji. Vratio se u oktagon 2017. godine kako bi se borio za titulu u srednjoj kategoriji koju je osvojio pobjedom nad Michaelom Bispingom, nakon čega je ponovo odluči otići u penziju.