Ligue 1
11

St. Etinne siguran protiv Guingampa, Prcić odigrao cijeli meč u porazu Rennesa od Bastije

Piše: N. K.
Foto: Twitter/St.Etienne
Foto: Twitter/St.Etienne
Nogometaši St. Etiennea pobijedili su u gostima u okviru 35. kola Ligue 1 ekipu Guingampa rezultatom 2:0.

Obje ekipe više praktički ne igraju za ništa, a pred večerašnju utakmicu domaće je mučilo razočarenje zbog ispadanja iz Kupa, dok su gosti imali problema sa izostancima.

U dosadnom prvom poluvremenu nije viđen dobar nogomet, a ekipa St. Etienna nije uputila niti jedan šut prema golu Guingampa.

Ipak, u drugom poluvremenu gosti su se uspjeli probuditi i postići dva gola.

Prvo je Pajot pogodio u 61. minuti na asistenciju Veretouta, a pitanje pobjednika riješio je Hamouma golom iz penala četiri minute prije kraja meča.

Bastia je golom Crivellija iz 68. minute došla do pobjede protiv Rennesa, za koji je čitav meč odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Sanjin Prcić.

Lille je ostvario uvjerljivu pobjedu u gostima protiv Montpelliera rezultatom 3:0. Strijelci su bili De Preville iz penala, Xeka i Terrier.

Metz je u zanimljivoj utakmici bio bolji od Nancyja te je slavio pobjedu 2:1. Sarr je doveo domaće u vodstvo u 28. minuti, a pred odlazak na odmor izjednačio je Maouassa. Pobjednički gol postigao je Nguette u 53. minuti.

I Nantes je slavio minimalnu pobjedu protiv Lorienta. Domaći su gol postigli minut prije kraja meča, a heroj pobjede bio je Sala.