Potpisao za Bresciju
62

Srceparajuća poruka Marija Balotellija: Majka je plakala, a otac bi sigurno bio ponosan

K. H.
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Mario Balotelli (Foto: EPA-EFE)
Italijanski nogometaš Mario Balotelli karijeru će nastaviti u Bresciji, a na zvaničnom predstavljanju u novom klubu otkrio je kako je njegova majka od sreće pustila suzu, dok bi njegov otac sigurno bio ponosan da ga vidi u novom plavom dresu koji će nositi.

Balotelli se u Italiju vratio iz Francuske gdje je prethodnih godina igrao za Nicu i Marseille, a iako se pominjalo da će možda karijeru nastaviti u Brazilu gdje ga je Flamengo želio dovesti u svoje redove, odlučio je ipak da se vrati u rodnu zemlju.

Na predstavljanju je rekao kako njegova majka nije mogla sakriti emocije zbog činjenice da će igrati za Bresciju, ali i da bi njegov otac sigruno bio ponosan na njega da ga može vidjeti u novom izazovu u karijeri.

"Moja majka je počela plakati, snovi su se ostvarili. San moga oca bio je da me jednog dana vidi u ovom dresu", kazao je Balotelli na zvaničnom predstavljanju u novom klubu.

Balotelli je ranije igrao za Milan, Liverpool, Nicu, Marseille, Manchester City, Inter i mladu ekipu Lumezzanea. Također, nosio je dres reprezentacije Italije, ali se posljednjih godina rijetko našao na spisku reprezentacije.