|

Srbijanski teniser napravio skandal u Hamburgu: Od tebe očekujem da padneš sa stolice

Srbijanski teniser napravio skandal u Hamburgu: Od tebe očekujem da padneš sa stolice
13
K. H.
25.10.2019. u 19:20
55
komentara
13

dijeljenja
Srbijanski teniser napravio skandal u Hamburgu: Od tebe očekujem da padneš sa stolice Foto: AFP
Srbijanski teniser Viktor Troicki napravio je pravi skandal u meču 3. kola Challenger turnira u Hamburgu gdje je poražen od Španca Zapate Mirallesa rezultatom 2:0 u setovima (6:3,7:6) kada je ušao u svađu sa sudijom u kojoj nije birao riječi kojima će mu se obratiti.
Naime, ovaj teniser je bio nezadovoljan jednom sudijskom odlukom zbog koje je izgubio servis u završnici drugog seta, a situacija je bila takva da je linijska sutkinja zaboravila javiti da je nakon njegovog servisa bio 'out'.Nakon toga, Troicki je krenuo u sukob sa sudijom i supervizorom turnira, a prvo se obratio supervizoru.

"Dođi ovamo, kunem ti se da ću napraviti problem. Dođi ovamo, napravit ću problem", govorio je Troicki supervizoru koji je bio blizu terena, ali nije prilazio bliže terenu.

Nakon toga, okrenuo se sudiji meča i poručio mu da pozove supervizora, a nakon što to nije učinio, nastavio je s deranjem.

"Kunem ti se, derat ću se još više na tebe ako se ne predomisliš. Nemoj lagati, jer ona nije ništa rekla. Vidio sam da je bila zbunjena i nije znala što je vidjela. Nije njezina krivica, tvoja je krivica. Ali ne krivim tebe", rekao je Troicki.

Kada je sudija na kraju pokušao "spustili loptu na zemlju", pitao je Troickog šta očekuje od njega napravi, a onda je uslijedila sramna izjava.


"Iskreno, ne očekujem ništa od tebe. Možda jedino očekujem da padneš sa stolice. To je jedino što očekujem", kazao je Troicki.

Još jednom podsjećamo, Troicki je izgubio meč rezultatom 2:0 u setovima te je ispao s turnira u Hamburgu.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...