Za devet sezona
8

Srbijanski reprezentativac Ljubomir Fejsa osvojio 10. uzastopnu titulu nacionalnog prvaka

Klix.ba
Ljubomir Fejsa (lijevo) (Foto: EPA)
Ljubomir Fejsa (lijevo) (Foto: EPA)
Rerpezentativac Srbije Ljubomir Fejsa osvojio je 10. uzastopnu titulu nacionalnog prvaka neke zemlje. Posljednju u nizu upisao je u dresu Benfice koja je osvojila portugalsku Primeiru. Sjajan uspjeh za Fejsu - tri zemlje, tri kluba, 10 titula prvaka.

Benfica je sinoć u 33. kolu, dakle kolo prije kraja, na domaćem terenu rezultatom 5:0 pobijedila Guimares i tako pobjegla na nedostižnih osam bodova Portu koji ima utakmicu manje.

Fejsa je igrao do 79. minute, a ovo je njegova 10. uzastopna titula naconalnog prvaka neke zemlje.

Niz je započeo prije 2009. godine kada je u dresu Partizana osvojio srbijansku Super ligu. Potom je sa Partizanom osvojio još dvije titule nakon čega na ljeto 2011. godine prelazi u grčki Olympiacos.

U Grčkoj je osvojio dvije titule nacionalnog prvaka u dvije sezone da bi nedugo nakon početka treće sezone u Olympiacosu (2013/14.) prešao u Benficu. Tu je sezonu okončao osvajanjem nove nacionalnog prvaka u Portugalu, ali pošto je odigrao i jedan meč u dresu Olympiacosa u istoj sezoni, računa mu se i titula prvaka Grčke iz te sezone.

U sezonama 14/15., 15/16. i u ovoj sezonu također je osvajao titule sa Benficom čime je došao do nevjerovatnog podatka od 10 osvojenih titula nacionalnog prvaka u devet sezona.

Za reperezentaciju Srbije ovaj veznjak koji ima 29 godina skupio je 23 nastupa. Ove sezone skupio je 34 nastupa za Benficu u svim takmičenjima pri čemu je postigao jedan gol.