Optužen da sprema ustanak
7

Srbijanski igrač otvorio dušu: Sve su slagali, nisu mi oprostili podršku kapitenu

K. H.
Luka Milivojević (Foto: EPA-EFE)
Luka Milivojević (Foto: EPA-EFE)
Srbijanski veznjak koji nastupa za engleski Crystal Palace, Luka Milivojević, otkrio je svoju verziju priče sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine gdje je optužen da je pokušao napraviti ustanak protiv tadašnjeg selektora Mladena Krstajića.

Milivojević je u razgovoru za Arenu Sport rekao da je tražio samo izvinjenje i demant te informacije, a da oni svi dobro znaju kako bilo kakav ustanak nema veze s istinom i da mu izvinjenje nije trebalo.

"Suština čitave priče je da su za mene rekli da želim praviti neki ustanak, a ja sam bio ljut na te ljude jer i oni sami znaju da to nije istina i da se ništa slično nije desilo. To je bio srž problema, a ja nisam htio preći preko toga i jedino što sam tražio bio je demant te vijesti jer mi izvinjenje nije trebalo", kazao je Milovojević koji je potom dodao da se nakon toga nije mogao vratiti i pogledati iste te ljude u oči.

Nakon toga, on je rekao da je sve počelo kada je selektor odlučio oduzeti kapitensku traku Branislavu Ivanoviću.

"Sve je počelo od oduzimanja trake Branislavu Ivanoviću, a ja nisam mogao pustiti da to tek tako prođe. Tu sam im upao u oči da sam protiv njih, a kod nas u Srbiji je tako da ljudi protiv kojih nešto kažeš odmah shvate da radiš protiv njih. Tada im postaneš trn u oku i krenu raditi neke stvari protiv tebe", objasnio je Milovojević te dodao:

"Ako im ideš uz dlaku oni će te uvijek voljeti, biti uz tebe i sve će učiniti za tebe. Poslije utakmice protiv Švicarske je bio jedan sastanak na kojem je bio tadašnji selektor sa svim svojim pomoćnicima, a od igrača sam bio samo ja", prisjetio se ovaj nogometaš Crystal Palacea.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu ispala u grupnoj fazi, a iz njihove grupe u narednu fazu otišli su Švicarska i Brazil.