Kraj za Orlove
316

Srbijanci razočarani nakon ispadanja sa SP-a: Utakmica protiv Švicarske nas je sasjekla

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Reprezentacija Srbije je porazom od Brazila završila učešće na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Rusiji, a nakon poraza u meču trećeg kola razočarenje zbog završenog nastupa na Mundijalu istakli su brojni igrači, ali i selektor Mladen Krstajić.

Srbija je u prvom kolu pogotkom Aleksandra Kolarova savladala Kostariku 1:0, u drugom kolu su rano stigli u vodstvo protiv Švicarske, da bi u drugom poluvremenu primili dva pogotka i ostali praznih ruku. U posljednjem meču protiv Brazila Srbiji je trebala pobjeda, ali Neymar i društvo odigrali su rutinsku utakmicu i na kraju su slavili 2:0.

Selektor Orlova Mladen Krstajić kazao je nakon meča da je ponosan na ovu ekipu i zahvalio im se na proteklih mjesec dana, koliko su proveli zajedno. Krstajić je rekao da su svi igrači dali sve od sebe i da je Brazil nogometna velesila.

"Igrali smo dobro i kvalitetno sve utakmice na prvenstvu. U nekim trenucima smo bili bolji, ali to je nogomet. Možda nas je ta druga utakmica protiv Švicarske sasjekla i bilo je teško igrati protiv Brazila, a ja moram da se zahvalim igračima na saradnji koju smo imali posljednjih mjesec dana. Bili su nevjerovatni. Nakon tako teških sezona su odigrali dobro i mogu da budu ponosni. Došli smo da se pokažemo u što boljem svjetlu jer osam godina nismo bili na Mundijalima. Momci su dali svoj maksimum, ali ima situacija gdje smo mogli bolje. Želim još jednom ponoviti da su dali sve od sebe i na tome im se zahvaljujem", istakao je Krstajić koji je potom komentarisao utakmicu s Brazilom.

"Želim da čestitam Brazilu na plasmanu, ali i svojim igračima na zalaganju, odnosu i borbenosti protiv velikog protivnika. Oni su velesila, ali u svakoj utakmici postoje dobri periodi na obje strane, imali smo dobre periode kod 0:0 i 0:1, ali nismo uspjeli iskoristiti prilike", završio je selektor Srbije.

Krilni napadač Filip Kostić rekao je da su on i njegovi saigrači imali period od sjajih deset minuta i da su tada mogli postići pogodak i vratiti se u igru.

"Igrali smo dobro i dali smo sve od sebe, ali nismo imali sreće. Imali smo i period od deset sjajnih minuta, mogli smo postići pogodak, ali šta sada da radimo... Brazil je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva", rekao je Filip Kostić, a razočaran zbog poraza bio je i desni bek Antonio Rukavina.

"Brazil je bio bolji za tačno dva gola, ali se nismo osramotili. Imali smo puno mladih igrača u ekipi i njima je ova utakmica puno značila. Sada kada znamo sve rezultate, s bodom protiv Švicarske bismo prošli dalje, no željeli smo šest bodova u prve dvije utakmice - što je možda neiskusno, ali nema smisla vraćati se na to", kazao je Rukavina.

Golman Vladimir Stojković istakao je da su se igrači borili, da su pokušavali sve, ali da na kraju nije išlo.

"Znali smo da ćemo igrati protiv velesile. Krenuli smo srcem, borili smo se. Pokušali smo sve, ali nije išlo, nije moglo dalje", rekao je Stojković.

Brazil će u osmini finala igrati protiv Meksika, dok će Švicarska igrati protiv Švedske.