Dok su u karantinu
54

Srbijanac prešao u Španiju pa ostao šokiran: "Ko ne pije, ne može biti vrhunski igrač"

D. P.
Marković u dresu Cordobe (Foto: Cordoba FC)
Marković u dresu Cordobe (Foto: Cordoba FC)
Nekadašnja zvijezda Partizana i mladi srbijanski reprezentativac Saša Marković ispričao je zanimljivu anegdotu nakon što je napravio transfer i otišao u Španiju.

Marković je godinama igrao u Partizanu, a onda je napravio transfer u Špansku Cordobu. Tu je proveo nekoliko godina, a najviše je ostao šokiran nakon što je shvatio običaje u zemlji s jednom od najrazvijenijih nogometnih kultura u Evropi.

Naime, u Španiji ga je dočekao običaj konzumiranja alkohola u karantinu pred utakmicu, što je potpuno neobična stvar za naše podneblje.

Marković, koji se vratio u domovinu i trenutno igra za OFK Beograd, ispričao je svoje neobično iskustvo u podcastu Alesto kod Aleksandra Stojanovića.

Najviše ga je iznenadila poruka da "ko ne pije, ne može postati vrhunski nogometaš".

"Kad sam došao u Španiju, imali smo karantin. Pred utakmicu večera, svi smo zajedno tu i pitaju šta će ko piti. Svi uzimaju pivo, vino, a meni neobično. U Srbiji da neko vidi da popijem, posebno pred utakmicu... Pomislio sam, sigurno me provjeravaju. Tako i drugi karantin isto, a onda mi dolazi saigrač i poručuje 'ko ne pije, ne može postati vrhunski nogometaš'. Ne da se napija, ali da popije. Tako sam s njima krenuo i to mi je bilo fascinantno, da piju u karantinu", otkrio je Marković.

Osim Španije, nekoliko godina je proveo na Kipru, a 2023. godine vratio se u Srbiju.